ODRŽANA JEDINSTVENA KONFERENCIJA: AKADEMIJA ZDRAV KO ZMAJ – IGRA I UČENJE U PRIRODI

Dana 10.9. i 11.9.2021. održana je prva Akademija Zdrav ko zmaj – Igra i učenje u prirodi u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj.

Riječ je potpuno jedinstvenoj konferenciji koja se održala u prirodi, s održivim i zero waste konceptom namijenjenu odgojiteljima, učiteljima, roditeljima te svima koji rade s djecom predškolskog i ranog školskog uzrasta. Zatvoreni prostor konferencijskih dvorana i učionice zamijenilo je idilično zelenilo Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Sudionici su pozvani da dođu sportski odjeveni s piknik dekicama te su učili ležeći na travi u hladu drveća. Akademija Zdrav ko zmaj – Igra i učenje u prirodi odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji sa OMEP-om te odgojiteljicom i blogericom Lanom Kihas kao koordinatorom programa.

Program Akademije bazirao se na primjerima dobre prakse eko i šumskih vrtića, predavanjima stručnjaka i radionicama praktičara. Zbog epidemioloških mjera, broj sudionika bio je ograničen, a u dva dana trajanja akademije sudjelovalo je preko 140 sudionika. 

Cjelokupan koncept konferencije kao i kvaliteta programa oduševila je sudionike te vjerujemo kako je ovo tek prva u nizu mnogih edukativnih aktivnosti u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj.

Akademija Zdrav ko zmaj – Igra i učenje u prirodi provodi se u sklopu istoimenog višegodišnjeg projekta DND- Ozalj koji za cilj ima promicanje zdravlje djece u zajednici, a započeo je na inicijativu voditeljice projekta Tamare Podvorac. U prošloj godini fokus projekta bio je na pravilnoj prehrani djece, a ove godine se okreće kretanju i boravku u prirodi kao jednom od čimbenika koji višestruko doprinose zdravlju djece. 

Neki od komentara sudionika:

“Bilo je sve tako dobro organizirano i promišljeno do zadnjeg detalja, predavanja i radionice dobri i raznoliki, a sudionici motivirani i opušteni.” Ivana

“Prekrasno iskustvo, odlična organizacija, zanimljivi sadržaji.” Martina

“Inovativan, inspirativan i u svakom slučaju drugačiji pristup organizaciji i realizaciji stručnih skupova obogatio nas je novim znanjima i novim poznanstvima.” Valentina