PREDAVAČI

Ivana Balić

EDUKACIJSKI CENTAR LEMUR

Predsjednica udruge Edukacijski centar Lemur gdje je zaposlena kao voditelj plesnih tehnika.  Po struci je odgojiteljica predškolske djece s položenim stručnim ispitom, certificirani voditelj plesnih tehnika i certificirani učitelj metode Intellidance® te jedini vlasnik Intellidance franšize u Hrvatskoj za sada, certificirani voditelj BrainDance™ i kreativnog plesa po metodi Anne Green Gilbert za djecu i odrasle. Ivana je također magistar novinarstva i  stručnjak za odnose s javnošću. Dugi niz godina radi kao voditelj plesnih programa za djecu rane i predškolske dobi u dječjim vrtićima, zatim kao voditelj za školsku djecu i odrasle u kulturnim centrima i ustanovama, centrima za mlade gdje sudjeluje u sklopu različitih projekata, stalno se usavršava u zemlji i inozemstvu.

Alen Ptičar

DV Petar Pan

Odgojitelj predškolske djece u DV Petar Pan u Zagrebu od 2006. godine i Erasmus+ ambasador. Pokrenuo je kraći program informatike za djecu predškolske dobi pod nazivom „Prvi informatički koraci“ te ga provodi od 2013. godine. Nekoliko e-Twinning projekata u kojima je sudjelovao osvojili su oznaku kvalitete na nacionalnoj i europskoj razini. Također, dobitnik je nagrade COMET za najbolji eTwinning projekt u kategoriji Predškolski odgoj i obrazovanje. Od 2009. godine kao volonter pri Art of Living organizaciji podučava programe za djecu, mlade i odrasle koji su bazirani na tehnikama disanja i meditacije.

Danijela Miklec

FORA PRIČA

Profesorica hrvatskog jezika, književnosti i informatologije, pripovjedačica i majka. Završila je gimnaziju matematičkog usmjerenja i diplomirala hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu te i dalje nastavila spajati nespojivo. Vodi dječje pričaonice, dramsku grupu i izvodi predstave u okviru projekta Fora priča. Trudi se promicati čitanje od najranije dobi. Osmislila je  i vodi projekt Bezabu, prirodne i didaktičke tješilice za djecu od rođenja. Piše kolumne za portale Roditelji i Supermame. Kad ne cirkusira, voli biti doma u najužem krugu ili u šumi tražiti gljive.

Dario Cifrek - KOLARIĆ

DV ŠARENA LOPTICA

Kineziolog u sportskom vrtiću „Šarena loptica“ gdje sa djecom provodi cjelodnevni sportski program (sport i plivanje), i kraće programe judo, rolanje, skijanje i klizanje, te sve ostale vrtićke zanimacije. Osim sportskih programa, sa djecom provodi mnogo vremena u prirodi u obliku izleta i šetnji (sljeme, Maksimirska šuma, Bundek, Kezele i sl.) gdje se djeca dodatno educiraju o zdravom životu, o očuvanju prirode, o životinjama i svemu ostalom što je djeci zanimljivo i potrebno. Sa djecom radi već 23 godine u mnogobrojnim ulogama kao što su; učitelj plivanja, učitelj skijanja, trener juda, voditelj i animator dječjih grupa u ljetnim odmaralištima, rad sa djecom s posebnim potrebama i sve ostalo što je povezano sa djecom. ☺

Renata Marinković Krvavica

DV RAZLIČAK

22 godine u DV Različak u Zagrebu vodi program ranog učenja njemačkog jezika. Završila je izobrazbu za dramskog pedagoga u Kölnu i od tada vodi radionice za odgojitelje i učitelje njemačkog jezika koji rade s djecom predškolske dobi odnosno djecom u prvim i drugim razredima osnovne škole. U svom radu, stavlja naglasak na humor i razvoj samopouzdanja. Godine 2016. magistrirala sam na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Članica je predsjedništva Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika te organizatorica Kazališnog druženja za djecu predškolskih ustanova i osnovnih škola pod nazivom Unser Deutsch im Theater/ Naš njemački u kazalištu koje je svoju premijeru imalo 2019. u kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Svetlana Novaković

UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Radi kao docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – odsjek Petrinja na Katedri umjetničkog područja. U umjetničkom radu izražava se kroz medij grafike te je izlagala na jednoj samostalnoj i desetak skupnih izložbi. Naučene procese iz razvoja vlastite umjetnosti dugi niz godina prenosi na učenike i na studente kroz različite aktivnosti na nastavi. Izvodi radionice za likovno darovitu djecu osnovnoškolske dobi u Sisku. Likovni odgoj djece rane i predškolske te osnovnoškolske dobi kao i profesionalno osposobljavanje studenata za odgajateljski ili učiteljski poziv, uz didaktičko metodički fokus oblikovanja odgojno-obrazovnih strategija je njezin centralni znanstveno – istraživački interes.

VIDA MANEŠTAR

MUSIC TOGETHER CENTAR

Diplomirala je predškolski odgoj na Učiteljskoj akademiji i magistrirala glazbenu pedagogiju na Muzičkoj akademiji na temu “Music Together – program rane glazbene edukacije” te od tada program postaje poznat i unutar obrazovnog kurikuluma budućih glazbenih pedagoga. Prva iskustva u radu s djecom stječe tijekom studija predškolskog odgoja, potom u osnovnim školama, a idealan spoj svojih dvaju profesionalnih interesa pronašla je na Music Together radionicama gdje može nesputano poticati razvoj glazbenih vještina djece i njihov roditelja. Aktivno muzicira od ranog djetinjstva, a od 19. godine sudjeluje u mnogim glazbenim projektima kroz ples, pjevanje, sinkronizaciju te kao autor glazbe. Dugogodišnji je prateći vokal zagrebačke glazbene skupine Elemental, a kantautorski glazbeni izričaj otkriva kroz projekt Mi Vida. Od 2019. godine s kolegicom Natašom Klarić Bonacci počinje održavati edukacije za roditelje i odgajatelje na temu ranog glazbenog razvoja.

Tihana Lipovec Fraculj

KREATIVNI CENTAR KOŠNICA

Diplomirala je kroatistiku, komparativnu književnost i teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pohađala brojne kazališne, lutkarske i glumačke radionice i seminare, a od 2000. godine vodi dramske radionice za djecu i mlade. Niz godina radila je kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u osnovnim i srednjim školama te bila glavna urednica dječjeg časopisa „Bambbino“. Piše dječje bajke, priče, pjesmice i igrokaze, glumi u dječjim predstavama te sinkronizira crtane filmove. Osniva 2011. godine Kreativni centar „Košnica“ s ciljem poticanja kreativnog razvoja djece predškolske i školske dobi s posebnim naglaskom na dramski odgoj. Drži razne dramske edukacije namijenjene učiteljima, odgojiteljima i svima koji rade s djecom i mladima. Završila edukaciju „ Primjena Terapije igrom u vrtićkom okruženju“ u Centru Proventus te zajedno s kolegicom radi kao edukatorica na programu „Vježbaonica sreće” u sklopu kojeg organizira radionice, predavanja i edukacije na temu kvalitetnog odgoja i obrazovanja. Autorica je slikovnica „Gospođica Hoću” i „Ana i gospodin Strahojed” te autorskog proizvoda „Vrećica srećica” koji razvija socioemocionalne kompetencije djece.

Tamara Vučković

VJEŽBAONICA SREĆE

Diplomirana je čiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz engleskog jezika. Radi kao učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Završila je edukaciju iz terapijskih vještina i tehnika Instituta D.O.M. i europske krovne udruge za dječju i adolescentnu psihoterapiju. Od 2017. godine, zajedno s kolegicom, radi na programu „Vježbaonica sreće” u sklopu kojeg organizira radionice, predavanja i edukacije na temu kvalitetnog odgoja i obrazovanja s naglaskom na osnaživanje odraslih i razvijanje emocionalih kompetencija djece. Autorica je prvih snimljenih meditacija i vježbi opuštanja za djecu na hrvatskom jeziku koje objavljuje na svom You Tube kanalu “Vježbaonica sreće”. Autorica je prve hrvatske mindfulness slikovnice “Ovdjezemska” te slikovnica „Mirko Bjesomirko“ i „Gospodin Iz i gospođica Po“ ” i autorskog proizvoda „Vrećica srećica” koji razvija socioemocionalne kompetencije djece.

Nenad Bratković

NUTRIKLINIKA

Voditelj je i vlasnik NutriKlinike,nutricionističkog centra za dijetoterapiju i sportsku prehranu, koji djeluje 15 godina u Zagrebu.Nakon završenog studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, završava poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacije s dijetoterapijom na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu i studij sportske prehrane u Engleskoj. Kontinuirano radi na projektima edukacije o prehrani, s naglaskom na praktičan aspekt. Organizira i provodi javnozdravstvene projekte, kao i projekte koje povezuju sport i nutricionizam. Naglašava neizostavnost tjelesne aktivnosti pri očuvanju zdravlja, anti-age pristupu te nerazdvojivost s prehranom i nutricionizmom kao znanošću. Nutricionizam mu nije samo struka, već i način življenja i promišljanja. Pasionirani je zaljubljenik u sport, naročito u trčanje, biciklizam i košarku.

Nataša Klarić Bonacci

Music Together centar

Diplomirala na studiju fonetike te njemačkog jezika i književnosti u Zagrebu, završila srednju Glazbenu školu – smjer violinist. Usavršava se za rad s djecom sa oštećenjem sluha te poremećajima u razvoju jezika i govora te dugi niz godina radi u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG s djecom predškolske dobi kao fonetski muzičar provodeći u svom radu postupak glazbenih stimulacija. Predavačica je na brojnim seminarima o uporabi glazbe u svrhu tretiranja poremećaja slušanja, jezika i govora u Hrvatskoj i inozemstvu. Kontinuirano se educira iz područja glazbene edukacije djece (Orff Schulwerk, Music Together) i muzikoterapije u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Od 2014. licencirana je voditeljica glazbenih radionica za djecu i njihove roditelje „Music Together”, a od 2016. radi kao voditeljica radionica u sklopu „Suzin Music Together” u Zagrebu. Od 2007.-2014. radi kao predavačica njemačkog jezika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Interes i izazov su joj rad u području muzikoterapije, ranog glazbenog razvoja i fonetike.