ZDRAV KO ZMAJ u medijima

Zahvaljujemo KA portalu i Radiju Mrežnica što su objavili članak o našem projektu.

U nastavku donosimo dio teksta, a cijeli članak možete pročitati na KA portal i Radio Mrežnica.

Koliko je suradnja i komunikacija između dionika javne vlasti, stanovništva, lokalnih udruga i poduzetnika važna i kako se time mogu ostvariti kvalitetni rezultati, govori primjer Grada Ozlja.

Naime, u jesen 2019. godine pokrenuta je inicijativa roditelja i lokalne udruge Društvo Naša djeca Ozalj koja je za cilj imala poboljšanje prehrane djece u obrazovnim institucijama grada te edukaciju lokalnog stanovništva o važnosti pravilne prehrane i očuvanja zdravlja djece. Inicijativa je u kratkom vremenu izrasla u projekt  pod nazivom „Zdrav ko zmaj“, kojeg provodi Društvo Naša djeca Ozalj.

-Cilj projekta “Zdrav ko zmaj” edukacija je javnosti i promicanje svijesti o važnosti zdravlja djeteta. Jedan od glavnih aspekata u izgradnji i očuvanju zdravlja djeteta je upravo pravilna, uravnotežena i raznovrsna prehrana od prvih dana života, kazala je za KAportal predsjednica udruge DND Ozalj Martina Bogović.

Na primjeru Grada Ozlja, poručuju organizatori, vidljivo je kako svatko od nas može biti pokretač promjene u društvu i kako se zajedničkim djelovanjem, trudom, radom i kvalitetnom komunikacijom može postići puno, za dobrobit svih nas, a posebice naše djece.