ODRŽANA JEDINSTVENA KONFERENCIJA “AKADEMIJA ZDRAV KO ZMAJ – IGRA I UČENJE U PRIRODI”

10.09. i 11.09.2021. održana je prva “Akademija Zdrav ko zmaj – Igra i učenje u prirodi” u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj.

Riječ je potpuno jedinstvenoj konferenciji koja se održavala u prirodi, s održivim i zero waste konceptom namijenjenu odgojiteljima, učiteljima, roditeljima te svima koji rade s djecom predškolskog i ranog školskog uzrasta. Zatvoreni prostor konferencijskih dvorana i učionice zamijenilo je idilično zelenilo Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Sudionici su pozvani da dođu sportski odjeveni s piknik dekicama te su učili ležeći na travi u hladu drveća. Akademija Zdrav ko zmaj – Igra i učenje u prirodi odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji sa OMEP-om te odgojiteljicom i blogericom Lanom Kihas kao koordinatorom programa.

Program Akademije bazirao se na primjerima dobre prakse eko i šumskih vrtića, predavanjima stručnjaka i radionicama praktičara. Zbog epidemioloških mjera, broj sudionika bio je ograničen, a u dva dana trajanja akademije sudjelovalo je preko 140 sudionika. 

Cjelokupan koncept konferencije kao i kvaliteta programa oduševila je sudionike te vjerujemo kako je ovo tek prva u nizu mnogih edukativnih aktivnosti u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj.